fredag 9 oktober 2015

Överlevnadssurf

Förra fredagen var det klart lockande prognos, 12-14 fram mot lunch och smått ökande, Västligt, så inga vågor, men segling borde det kunna bli. Så planer spikades under fredagen och första gången i år var vi tre Ö-viklssurfare ute samtidigt (det betyder en dålig surfsommar).
Väl ute vid Vågsnäs såg det ok ut, runt 5.6-or riggades och vi fick ett par bra repor, sen dog det. Ett litet regnväder drog in och förhoppningarna att det var det som sänkte vinden stämde, strax efter det slutade regna brallade det i...och inte dåligt heller.
Ett par repor bara överlevnad. Vattenstart med fötterna i stropparna var enda chansen. Vissa stunder slogs vågtopparna sönder och skum flög i stråk över vattenytan. Enligt Skagsudde blåste det 20m/s och mer.
Det vara bara att gå upp och rigga på mindre segel. Det blev 4.2 för mig.
Extremt byigt, forfarande överriggat i byarna, men för litet i vindhålen, så extremt ansträngande.

Några sköna flytande hopp med bra häng och höjd och massor av gippar med bra tryck. Så totalt sett en bra dag.

Tågresan till Stockholm på eftermiddagen blev mindre skoj pga vinden. Avbrott i trafiken norrifrån medförde 4 timmars väntan på stationen innan busstransport till Sundsvall.



Avslutningen av september gav också en magisk morgon i Salusand, med vindstilla och glasiga dyningar som rullade in, mellan knä- och midjehögt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar