torsdag 19 november 2015

Cocoa Beach - Florida

En familjeresa till Florida gav chansen till en dag på Cocoa Beach och lite vågsurf.


Var först inne i enorma Ron Jon surfbutik, öppet 24-timmar om dygnet!! Mycket surfgrejor och surfkläder. Väldigt lite SUP och inget av vindsurf eller kite.
Deras uthyrning hade en del SUP, men ytterst dåligt om man ville vara i vågor, det mesta gjort för nybörjare och plattvatten på "Riverside"



Fick ett bra tips inne i butiken att åka ett nån mile till Epic Boardsport som inriktar sig mer på SUP. Inte så mycket i hyrväg där heller, men de plockade i alla fall fram en våg-SUP. Den var widestyle 8'8 och 140l Naish, alltså en fot kortare än min 9'9 och tio liter mindre volym. Trots detta gick det förvånansvärt bra.




Det var väldigt lika förhållanden som i Salusand en halvblåsig dag, choppigt beachbreak nära stranden, midja-bröst-höjd och kort period mellan vågorna.Den breda, korta brädan gick superfint och kom igång väldigt lätt och var mycket lättsvängd. En typ av bräda som antagligen fungerar väldigt bra i svenska vågor, vinddrivna och korta/branta.



Som sagt, nästan som hemma, förutom värmen (ca 30 i luft och vatten), salt, massa brännmaneter och viss hajnojja (en hajattack dagarna innan inte så långt därifrån).

Marco Island

Utöver surfet i Cocoa Beach blev det ett par timmars plattvattenpaddling på Marco Island på västkusten av Florida. En lagun full med hoppande fisk och sen paddling utanför revet där både delfiner och stingrockor sågs (edit: enligt uppgift var det nog Manta/Manta Ray), de senare på mycket nära håll. Hög puls =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar