onsdag 19 december 2018

Riktigt stort i salusand

Finlandsbåten fick vända…
Det visades 6m på prognoskartorna ute till havs…
Då utlystes en spontantävling för Salusand Soulsurfers "JAWS av Salusand". Jaws, en av världens största vågor på Hawaii, kanske inte riktigt jämförbart, men för oss var det riktigt mäktigt och stort.

Ordentligt blåsigt fortfarande och ett riktigt tungt shore-break bäddade för att ta promenaden ut på klipporna istället för att försöka forcera sig ut mot vågor och vind. Supersmidigt, hitta en lucka mellan vågset:en och sen hoppa i och vara utanför brytet.

Därute var det stökigt och vinden och våg-choppet gjorde det jobbigt för mig att försöka stå. För surfarna var det också svårt att vara på rätt ställe. Men det fångades vågor.

Tävlingen - som gick ut på att fångas på bild ridandes den största vågen - vanns av Daniel Bylund.
http://www.salusandsoulsurfers.se/N7970/Reportage/JAWS-of-Salusand-avgjort-2018

Själv fick jag några riktigt fina vågor. Helt magisk upplevelse att träffa rätt, känna trycket och farten och bränna ned för dessa stora - med mina ögon sett - monster.
Det var inte antalet vågor denna gången, utan upplevelsen på de få man kom med. Ett par 3 stycken riktigt fina.

Dagen efter hade vinden mojnat men dyningen ända från Åland låg kvar. Då blev det kvalitet och kvantitet istället för size, även om det fortfarande var 1,5-2m.

Förutom ett par små fina pass med knä-mijehögt i slutet av december var detta helgen som kommer kommas ihåg som avslutningen på den bästa hösten surfmässigt någonsin.

 
På väg ut, men denna vyn, det man ser när man sätter iväg nedför. Kolla storleken på surfaren som ligger mitt I bild


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar