måndag 23 november 2020

Intensiv surfvecka i november!

Vilken vecka i november! Egentligen hela månaden - eller hela året. Men senaste veckan var något extra och innehöll 4 vågpass för min del. Ändå hoppade jag över två bra tillfällen. Veckan innan var också intensiv. Är uppe i 49 pass på 48 veckor! Se surfloggen

Tisdag, Onsdag, Torsdag och Söndag gav 7,5 timmar i vattnet och 60-talet vågor. 

Tisdag: Stort och mäktigt men rätt svårsurfat i pålandsvinden. Men när man väl kom med!! Längsta vågen i år på 164m/35s Wavestracker räknar dock för många vågor enligt mig. 8 vågor är mer korrekt, övriga är för korta åk för att de borde räknas. Surf Tracker2 i Garmin räknar bättre i antal, men tar med lite längre av vågen (169m) och ritar inte upp vågorna så snyggt som t.h.

Onsdag: En magisk soluppgång med supercleant i offshore-vindar. Guld på alla sätt. Inte så stort men riktigt fint.

Torsdag; Ytterligare en dag i offshore. Större, blåsigare, vitare. Snöstorm men uppklarnande och gav kanske det vackraste jag sett i Salusand - och jag har sett mycket. Krispigt ljus, oändliga våglinjer med lång period mellan glasiga "pealande" bryt och ett sanslöst spray i motvinden. Slut batteri i kameran i det läget, så det får bli ett minne på näthinnan. Troligen snabbt överskrivet av nya upplevelser dock...

Onsdag och torsdag är samlat på ett snabbt klipp nedan. Stark frånlandsvind är lite speciellt och ovant. Trycket i vinden blir enormt när vågorna kommer farande rakt mot vinden. Gäller att hålla koll på brädan - vilket jag inte hade när jag försökte filma Perka åkandes en våg. Bra att hålla sig en leash-längds avstånd från andra.

På lördagen var det kuling. Valde mellan att ta en heldag för att åka till Lillis för vindsurf eller vänta till söndagen för bra SUP. Det blev söndag. Lillis var kallt och extremt blåsigt enligt de som var där. Svårt att få ut något vettigt surf. Surfet i Salusand såg stort och mäktigt ut, men extremt svårt på SUP i all pålandsvind. Det var nog rätt att välja söndag.

Söndag: Riktigt bra vågor. Härligt ljus där röda eftermiddagssolen tittade igenom molntäcket alldeles innan mörkret. Ett par tillfällen med mäktig storlek i huvudhöjd. Knä-midjehöga gick att fånga hela tiden utom några perioder med stiltje. En bra söndagseftermiddag.

En bra vecka!




Söndag eftermiddag. Ett antal set med riktigt bra storlek

Onsdag gryning






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar