onsdag 17 augusti 2016

Augustisurf när det är som bäst

Andra veckan i Augusti 2016...man skulle kunnat surfa nästan varje dag. Måndagen gav både vågor och vind enligt förra inlägget.
Sen fortsatte det rulla in vågsystem efter vågsystem.


Provade vågorna på tisdagen i Salusand med våg-SUP. Men det var fortfarande riktigt blåsigt och otroligt stökigt (och stort). Kvällen var uppbokad så missade tyvärr det som tydligen blev en riktig höjdpunkt när vinden mojnade.
Men efterdyningarna tidig onsdagmorgon var superfina. Alldeles lagom för ett lugnt pass och fånga vågor på löpande band en stund innan jobbet. Pulsklockan registrerade 25 vågor.

En mäktigt lördag med full aktivitet på stranden och i vattnet

Den riktiga höjpunkten bliv lördagen, med svag offshore-vind och bröst- till gubb-höga och rena fina vågor. När solen dessutom bröt igenom blev det helt magiskt. Mycket folk både ute i brytet, men också en hel del nybörjare längre in i vitvattnet då surfklubben höll nybörjarkurs. Sommarkänsla med kortärmad våtdräkt och barn på stranden :).

Jag känner i min egen utveckling av våg-SUP att jag börjar få mer och mer känsla för brädan och kan lägga ordentligt med sväng för att gå både frontside och backside på samma våg. Nästa steg är att försöka generera mer fart och komma lite högre i cut-back och kanske få lite läpp-träffar och ev spray nån gång.




Vågorna avtog långsamt men höll sig surfbara ända till mörkret. Så det blev ett kvällspass också. Magiskt rena fina vågor på kvällen, men fortfarande skrämmande stort för Marina som bara körde ett kort pass och kände att det räckte med att komma med en våg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar