onsdag 10 augusti 2016

Lillis-premiär = all time high!?

Årets premiär för vindsurf på närområdets vågseglings-spot nr1, Lillskärsudden, blev ofantligt sent in i sommaren...augusti! Det brukar ju vara april annars.
Som kompensation för den sena starten på vindsurf-året (förutom ett par formula-pass och något bump 'n jump i nordvindar på Själevad), så var det en riktigt grymt bra eftermiddag.
Kanske till och med all-time-high på Lillis, i alla fall vågmässigt.
Galet skönt, svänga ner utför vågen och ned på ett platt salsgolv, och sen upp igen :D
Det var inte extremt blåsigt, 5.0-5.6 var en gångbar Segelstorlek hela sen eftermiddag/kväll. Det var inte heller idealisk vinkel på vinden, i princip dead onshore/rakt på. Men vågorna var bland det finaste jag surfat där. Stora och rena, med platta fina ytor mellan vågorna. Inga dubbelvågor som det kan vara där ibland.
Några försök till frontside, men vindvinkeln gjorde det ännu svårare än vanligt.

Ett par sjuka kastfall smällde bra innanför hjälm och i bröstet. Så att göra några försök på bakåt och nån framåt kändes lindriga i jämförelse. Några spärrar tror jag har släppt, fortfarande en bit till att bränna en framåt i full fart, men bakåten känns som det bara är att ladda och försöka, med mer höjd och mer koll på blick och rigg så kanske nån sitter.
Studs, bakvikt och fensläpp o svängen blir som följer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar